Ремонт чи покупка

Тема в разделе "Курилка", создана пользователем moden, 5 апр 2025.

1. moden

moden New Member

Привіт.
    Мій макбук "полетів" — випадково залишив ручку на клавіатурі, закрив кришку, і все, екран тріснув. Ремонт коштує майже стільки ж, скільки новий. І тепер вагаюсь: чи вкладати гроші в ремонт старого, чи вже краще взяти новий у розстрочку?
    Дивлюсь, от з'явилися нові MacBook Air на M4 — виглядають дуже круто і, кажуть, набагато потужніші та економніші за мій старий. Ось тут, до речі, глянув варіанти: https://estore.ua/noutbuki/apple-macbook-air-m4/
    Може, краще не тягнути і перейти вже на нову модель? Бо все одно ноут — це моя основна робота і навчання. Хтось уже пробував ці нові на M4?

2. valentina1

valentina1 New Member

Привіт, спільното! Сьогодні трапився дурнуватий інцидент – закрив MacBook із ручкою на клавіатурі, і в результаті тріснутий екран. Оцінка ремонту – майже вартість нового ноута. Тепер стою перед вибором:
    Важливі моменти:

1. Мій поточний MacBook: [Вкажіть модель/рік, наприклад, MacBook Air 2020 на Intel]
    2. Використання: робота (відео/дизайн/кодинг?) + навчання – тому потужність важлива.
    3. Бюджет: розглядаю розстрочку, але сумніваюсь, чи варто.
    Питання до вас:

1. Хто ремонтував екран MacBook? Чи варто витрачати ~$600–800 на старий пристрій, чи це «викинуті гроші»?
    2. Якщо купувати новий – M4 чи M3? Чи є суттєва різниця для повсякденних задач (назвіть ваші: Photoshop, Xcode, тощо)?
    3. Де вигідніше купити? Дивлюсь на estore.ua – чи є перевірені альтернативи з гарною розстрочкою?
    4. Чи можна продати пошкоджений MacBook і як його оцінити? Може, знаєте сервіси з викупом?
    5. Ваш досвід з M4: чи справді автономність настільки краща (+20% до M3?), і чи варто очікувати знижок восени?
    Особисто я схиляюсь до M4 через довгу підтримку оновлень, але раптів мій старий ще проживе 2–3 роки після ремонту? Дуже цікаво почути ваші думки, особливо якщо ви недавно робили схожий вибір!

3. Алик

Алик Member

Якщо знадобиться сервісний центр Apple в Києві, то з власного досвіду рекомендую https://applefix.ua/
    Нещодавно звертався до майстрів з цього сервісу і мені дуже сподобалася якість та оперативність роботи.
    Заміна батареї айфона і ремонт макбука у них, мені обійшлися недорого і гарантію надали...

Последнее редактирование: 30 окт 2025

Поделиться этой страницей